31-07-2010

de vlucht naar kamer 607

vrijdag 30 juli... rustige nacht met de gewone routines (bloedafname, spuiten ect.) in de vroege ochtend. Tjn is vandaag jarig (68) maar hij lijkt me te diep weggezakt om vandaag een feestje te kunnen bouwen. Bovendien spelen zijn darmen rond de middag dusdaning op dat er 2 noodinterventies noodzakelijk zijn om de troep te ruimen (Tjn: 't is diarree hé, ge kunt da niet tegenhouden zulle).

Om de geplande volkstoeloop op de kamer te ontlopen heb ik voor de namiddag een wandeling naar het kanaal gepland en wat leesvoer meegenomen. Ik vertrek rond 13u30
als den eerste gast arriveert (dag Tjn hoe est, ben een bitje tielijk gekomen).

Na wat omzwervingen en enkele leespauzes in de tuin stap ik rond 17u00 kamer 601 binnen en wat dacht je: ne volle staminee, champagne a volonté en Tjn in al zijn glorie vertellen en zeggen wie da wiene is en dat ie frieten mee biefstuk gegeten heeft en dat het maar ene keer ne mensh zijne verjaardag is... den Tjn lijkt compleet herboren. Zijn feestje draait op volle toeren en Tjn geniet er zichtbaar van.

Ondertussen is er wel al een nieuwe kamer geregeld voor me en met een kleine smoes
organiseren we rond 21u00 (als de laatste gast zegt: nonkel Tjn we peisen da we ton naar huis gaan gaan, want de gasten moeten in ulder bedde...) de vlucht naar kamer 607.

noot: zo te horen is de retour vanuit Brest vandaag goed verlopen de Wevelgemnaars zijn weer thuis, zij het in verspreide slagorde: Lisa in het UZ in Gent en Jonas en de kleine Nina thuis... Toestanden dus maar het komt wel goed. Blij dat ze weer in het land zijn.

1 opmerking:

  1. Wevelgemnaars ook blij terug te zijn maar zou nog blijer zijn moest ze ook frietjes mogen eten :)

    BeantwoordenVerwijderen