01-08-2010

op de fiets

1. Boekentip: "op de fiets" van David Byrne (jawel die van Talking Heads). Prachtig boekje over fietsen door een aantal wereldsteden. Een filosofisch werkje ook over de leefbaarheid en verloedering en het verval van steden en stadsdelen.

Een citaat uit het boek over de actuele ontwikkeling van suburbia en aanverwanten: "Stad van mijn jeugd. We maken enorme reizen om ons te vergapen aan de ruïnes van wat ooit bloeiende beschavingen waren, maar waar zijn de hedendaagse ruïnes? Waar ter wereld zijn die ruïnes aan het ontstaan? Waar liggen de ooit zo grootse steden die nu geleidelijk aan in de steek worden gelaten, langzaam in verval raken en vooruit wijzen naar wat men ooit zal opgraven en over duizend jaar zal aantreffen?".

2. Trainingstip: deze morgen voor het eerst een half uurtje getrimd op de hometrainer die gisterenavond op de kamer gearriveerd is, goed voor de conditie (het zal wel zijn zeker?)... Maar geef mij toch maar the real thing! Het voelt zo een beetje als douchen met een regenjas aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten