04-08-2010

space: the final frontier...

Soms waan ik me hier in een aflevering van Star Trek (these are the voyagers of the spaceship Enterprice...).

Je weet soms niet wat je ziet...

Aliëns die geruisloos met gemotoriseerde ziekenhuisbedden door afdelingen schuiven.

Patiënten met vastgekleefde (TEC7?) katheders op de hals waarop allerlei medische technologie kan ingeplugd worden. Die hightech-toestanden worden op een zogenaamde "trans-pal" geladen. Eigenlijk is dat een soort rollende medicatiekapstok waardoor de zieke medemens enige mate van individuele mobiliteit bekomt (voor oa. de poep en de plas en voor zij die het écht niet kunnen laten: de geregelde trip naar hun stekje in de rokerscorner).

Vandaag word de "trans-pal" van mijn kamergenoot geladen ter voorbereiding van zijn transplantatie(?)met stamcellen: één zak chemo, één zak fysiologisch water, één zakje in cellofaanpapier en één zakje in zilverfolie. Een grote gewone pomp, een zogenaamde pijnpomp en om de menu af te ronden nog een laatste pomp met een of ander nagerechtje en verder slangetjes, slangetjes en nog eens slangetjes.

De volgende grote medische ontwikkeling wordt volgens mij een soort draadloze verbinding voor het individueel transport van medicatie naar de patiënt: bleutooth ? Wifi ?

!!! beam me up captain Kirk !!!

2 opmerkingen:

 1. tis den scotty die aan den beamer zit é Va:)

  grts jonas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Marc,

  ik wens je alvast veel sterkte toe ! We hebben het nieuws vernomen op reis en waren erg geschrokken. Op reis was ik trouwens een boek aan het lezen "Mijnheer Doktoor". Dit zijn allemaal leuke medische anekdotes van vroeger, het geeft een schets van de medische ontwikkeling van rond 1940 tot nu. Wil je trouwens dat ik hem eens meebreng ?

  Mvg,
  Christophe

  BeantwoordenVerwijderen