07-12-2010

het gat van het jaar

Dat de dagen erg kort zijn in deze tijd van het jaar, tot daar aan toe! Dat het bitter koud en guur kan zijn en dat de sneeuw na korte tijd vaak versmodderd en smerig is, so what! Dat de nieuwjaarsspeech van zijne majesteit weer zal beginnen met 'waarde landgenoten' , het zij zo. De seizoenen, daar kunnen we (nog) niet aan sleutelen, dus moeten we die wel ondergaan.

Waar ik wel elk jaar opnieuw de 'wubben' van krijg is dat mensen blijkbaar een onweerstaanbare drang hebben om telkens opnieuw het donkerste gat van het jaar op te leuken met slingers, ballen en lichtjes. En het wordt bovendien met de jaren erger... vroeger volstond een groene struik met een zilveren spits en een tochtig kerststalletje, tegenwoordig heb je minstens een stel verlichte rendieren met bijpassende slede nodig of een troepje rode gevelklimmers en een waterval van lichtjes in alle vormen en kleuren.


Moesten we nu eens afspreken om al die rommel terug naar China te sturen en gewoon weer nieuwjaarswafels te bakken op de buizestove...

1 opmerking: