28-02-2011

kom op

Toegegeven, het was een beetje met tegenzin en deels op aandringen van Roosje dat ik zaterdagavond de "kom op tegen kanker show" gevolgd heb. Het idee alleen al om een volkse show op poten te zetten rond zoiets delicaats als kanker is er wat mij betreft al over. Maar goed, er zijn natuurlijk geen duizend middelen om mensen te mobiliseren en blijkbaar kan zo een spektakel wel degelijk veel mensen in beweging brengen en dat is uiteindelijk de bedoeling. Het feit dat de actie dit jaar over leukemie gaat is natuurlijk ook niet aan ons voorbij gegaan.

Het is erg confronterend om de getuigenissen van kinderen, jongeren en ouders te volgen over hun gevecht met "de ziekte". Vaak heel moedige en wilskrachtige mensen die er zonder garantie op succes, voluit voor gaan. En af en toe kijk je in een spiegel en zie je iemand die jou diagnose gekregen heeft en het met of zonder transplantatie voorlopig gehaald heeft of niet !?

Het is en blijft een verwarrende wereld... je gaat voor een positief verhaal en dat ziet er, afgaande op de testresultaten, ook zo naar uit. Maar eigenlijk loop je voortdurend op glad ijs en kan het beetje toekomst waar je ondertussen weer rekening mee houd plots weer volledig omslaan. Enfin het blijft een kwestie van er dag aan dag voor gaan, in de stille hoop dat alles goed komt.

2 opmerkingen:

  1. Ik zat ook voor den Tv zaterdag, meerdere keren met een krop in de keel. Ik besefte nog maar eens dat ik er goed vanaf gekomen ben. Het blijft altijd een beetje bang afwachten, ook als je "genezen" bent. Maar langs de andere kant heeft het mij wel geleerd om het leven te omarmen en met volle teugen te genieten ... Ik blijf ook bewondering hebben voor de manier waarop jij ervoor gaat. Doe zo verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Marc, het is altijd met wat emotie het bekijken naar de show maar als je dan weet wat er met de centen gedaan word en dat er altijd wel iemand het geluk heeft er van te genezen zoals de dokter zaterdag zei, het procent naar genezing is enorm gestegen en dat doet toch goed.Natuurlijk voor de personen die er dicht zijn mee geconfronteerd is het anders kijken welliswaar. Toch moet iedereen ervoor gaan.
    Hou er de moed in he! man.

    BeantwoordenVerwijderen