03-02-2011

marbellous / tweeIk weet het wel dat dit het verkeerde seizoen is en dat het bovendien nog veel te koud is om in de aarde te wroeten. Maar stel dat het weer nu snel wat milder wordt en dat de geur van Algipan af en toe weer in de dorpen en op de pleinen hangt, stel dat...

Stel dat er in jou buurt wat aarde opgehoogd ligt en stel dat je over genoeg marbels en de nodige fantasie beschikt, dan kan je 'Vlaanderens mooiste' of eender welke andere koers naspelen zo vaak je wil. Fabian Cancellara, Tom Boonen, alle toppers doen mee.

Je begint bovenaan de berg met het markeren van de startplaats en werkt je weg spiraliserend naar beneden, niet te vlak en niet te steil en breed genoeg om de "renners" toe te laten om elkaar onderweg voorbij te steken.

De afwerking van het wegdek doe je met een zakdoek die je vult met losse aarde en dichtknoopt zodat je de weg er goed mee kan aandammen. Een goede knikkerbaan herken je trouwens aan het gladde wegdek, de oplopende bochten en het aantal tunnels op het parcours.

De rest is "knikkerspel": je geeft elke marbel de naam van een wielrenner (de mooiste marbel is natuurlijk voor de wereldkampioen) en je laat ze de piste om het snelst af fietsen. Je herhaald de procedure telkens opnieuw en houd uiteraard van iedere rit minutieus de individuele scores bij... dagenlang koersplezier gegarandeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten