31-03-2011

to blog or not to blog ?

Het eerste berichtje op deze blog (gerommel in de verte) heb ik op 28 juli 2010 gepost. Het was de eerste dag van mijn opname in het AZ Sint Jan in Brugge en tevens de eerste dag van het chemo-programma dat één jaar zou lopen. Het was een tijd van grote onzekerheid en verwarring en het opstarten van deze blog was in eerste instantie een poging om voor mezelf enige duidelijkheid te scheppen in de heersende wanorde.

Bij het opstarten van deze blog had ik er absoluut geen idee van welke effecten dit zou hebben en achteraf gezien was het misschien wel een beetje roekeloos om mijn bedenkingen en verzuchtingen zomaar op het net te gooien. Ik sta er op vandaag soms nog versteld van wie er allemaal op de blog komt om mijn schrijfsels te lezen. Maar goed, deze blog is tot op heden niet alleen een uitstekend communicatiemiddel met de buitenwereld geweest, maar ook een goede manier om een nieuw evenwicht voor mezelf te zoeken.

Vandaag zijn we acht maanden verder en vrijdag eerstkomend zet ik een nieuwe belangrijke stap. Ik heb het er tot hiertoe nog maar weinig over gehad maar een van de moeilijke punten van een lang ziekteproces is het feit dat je zomaar zonder pardon uit je beroepsactiviteit geplukt wordt. Ne mens staat daar te weinig bij stil maar het feit dat je deel uit maakt van een organisatie waar je dag aan dag 'samen-werkt' is voor mij een van de fundamenten van een evenwichtig bestaan. Er is in ons systeem heel wat geregeld rond ziek zijn en het bijsturen van de gevolgen ervan, maar een oplossing voor het verlies van je beroepsactiviteit is er helaas niet voorzien.

Maar goed... op één april neem ik een deel van mijn beroepsactiviteit weer op door deeltijds terug aan de slag te gaan. Ik kijk er naar uit en hoop dat het een verdere stap mag zijn in mijn herstel. De chemo-therapy loopt echter nog verder tot eind juli en er zullen de komende maanden zeker nog heel wat up's en downs komen, maar één april wordt hopelijk wel de start van een nieuw hoofdstuk in mijn reisverhaal.

Door opnieuw aan de slag te gaan zal er ongetwijfeld minder tijd vrij zijn om te bloggen en in die zin loop ik al een tijdje te twijfelen om nog met de blog verder te gaan. Anderzijds is de "T-ALL story" nog lang niet af en wil ik de optie om af en toe berichten van mijn wedervaren te posten, verder openhouden. Een dagelijks berichtje zit er vanaf april wegens tijdsgebrek wellicht niet meer in, maar kom af toe maar eens langs, ik doe mijn best om regelmatig verder nieuws te posten van mijn reis.

4 opmerkingen:

 1. Marc ik weet dat dit geen aprilgrap is maar stop er niet mee. Je hoeft niet iedere dag een logje te posten maar je hebt nog een hele weg te gaan en dat kan je op die manier van je afschrijven en voor velen onder ons blijven we contact hebben en groeien we mee in je reisverhaal.Ik zal zeker zoals ik gewend ben langs komen en misschien dat ik dan wel eens via email je een bezoekje zal brengen.
  Marc mocht je liever hebben dat ik je mailbox niet overlaad laat het me gerust weten.
  Veel werkgenot
  Je trouwe bezoeker

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag,
  Iedere morgen kijk ik verheugd uit om te lezen wat je ons te vertellen hebt en het heeft me iedere dag de moed om eraan te beginnen, och wat ga ik dat toch missen!!!

  Vele groetjes
  Hilde van Meulebeke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dingen komen en dingen gaan

  slechts weinig blijft eeuwig bestaan

  een stille meelezer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ondertussen zit je eerste dag er al op. Ik hoop dat het heel goed meegevallen is en dat het inderdaad een stevige stap vooruit kan betekenen in je herstel. Veel moed en veel succes !

  BeantwoordenVerwijderen