07-04-2011

in de wachtrij...

Het aantal uren dat je als patiënt doorbrengt in de wachtrij voor een of andere consultatie of behandeling is niet te schatten. Als er één plaats is waar je gegarandeerd wortel kunt schieten dan is het wel de wachtrij voor het dokterscabinet.

Geduld is een mooie deugd maar als je de wachtrij zonder kleerscheuren wilt doorkomen dan kan je best goed voorbereid zijn... volgende tips kunnen helpen:

* Vermijd kost wat kost wachtrijen voor dokterskabinetten!
* Ga zo vlug mogelijk in de wachtrij zitten ook als je weet dat de dokter nog een dik uur op zich zal laten wachten, je weet immers nooit dat zijn openingszin: 'wie was hier eerst?' zal zijn.
* Zorg ervoor dat je wachtplekje strategisch opgesteld is: vlak voor de ingang van het dokterskabinet is ideaal omdat je dan vaak 'in beeld bent' (help dokter ik zit hier nog altijd).
* Zorg voor voldoende leesvoer om de tijd te doden: roddelblaadjes en glossy magazines zijn hiervoor ideaal maar vreselijk dom en saai, je kan een goed boek proberen maar weet dat je om de haverklap afgeleid zal worden. Je kan uiteraard ook aan de slag met Sudoku's of kruiswoordraadsels.
* Probeer je medewachtenden niet te irriteren door voortdurend te klagen over de lange wachttijden en begin in geen geval een ernstig gesprek.
* Vermijd klokken en uurwerken, ze zorgen er alleen maar voor dat de wachttijd nog langer lijkt.
* Zorg voor een gigantische portie geduld en fantaseer niet over wat je met de verloren' wachttijd allemaal voor leuks zou kunnen doen. Je wordt er alleen maar depressief van.
* Zorg dat je weet waar het dichtsbijzijnde toilet is want van wachten raakt je blaas misschien wel gespannen.
* En vergeet niet om je poortkatheder te laten afsluiten voor je eindelijk naar huis vertrekt (oef) zodat je bij je thuiskomst niet onverrichterzake terug naar het ziekenhuis moet rijden (merde!!!)om dit alsnog te laten doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten