11-05-2011

boekentip

Het overkomt me bijna nooit, maar vandaag had ik prijs: zomaar een boek uit een van de rekken in de bib geplukt, de eerste zin gelezen en meteen 'vertrokken'.

"De filosofie van de heuvel" van Ilja Leonard Pfeijffer & Gelya Bogatishcheva is het verslag van hun fietstocht naar Rome. Zij is een Russische fotografe en hij is een dichter van ruim honderd kilo. Ze vertrekken zonder noemenswaardige voorbereiding vanuit Leiden voor een tocht van 2600 kilometer. Hij op een aftandse Batavus-koersfiets, zij op een gele moutainbike waarvan de belangrijkste kwaliteit is dat ie geel gelakt is.

De schrijfstijl is simpel en droog, grappig en to the point en het verhaal is doorspekt met rake observaties en filosofische doordenkers. Een boek voor fietsers, dromers en voor alle mensen die beseffen dat je meer leert van een moeizame beklimming dan van een makkelijke afdaling en dat de weg belangrijker is dan het doel.

Uitgegeven bij de arbeiderspers in 2009 of 2010. In de bib in Kuurne hebben ze één exemplaar dat voor de moment in de Beeklaan zit.

1 opmerking:

  1. Hi!
    inderdaad schitterend verhaal ...
    zou verplichte lectuur moeten zijn voor elk koppel dat samen een fietstocht plant !

    BeantwoordenVerwijderen