13-06-2011

de laatste loodjes ?

...een flashback van vorige zomer: wakker worden in het dagziekenhuis van Kortrijk, de zon is een straalkachel en Alberto Contador en Andy Schleck kijken elkaar de pieren uit de neus terwijl ze de laatste honderd meter van de Tourmalet oprijden, geen van de twee durft gaan en... mijn eerste beenmergpunctie zit erop.

We zijn nu een klein jaar verder en stilaan komt de finish van mijn grote ronde in zicht. Deze week een zoveelste punctie, dan nog twee chemo-etappes en tenslotte een PET-scan als afsluiter. Of er aan de meet bloemenmeisjes met natte zoenen zullen wachten weet ik niet maar begin augustus zit de geplande therapie er weldegelijk op.

Of ne mens dan eindelijk opgelucht zal zijn? Ik zou het niet weten. Eigenlijk is er in het afgelopen jaar veel en niks verandert: mijn lijf is kwetsbaarder geworden en het krijgt soms 'kuren' die al eens lastig kunnen zijn, dat gaat een beetje op en af maar er is niks waarmee niet te leven valt. Roosje zegt dat mijn geheugen soms faalt (?), dat zou wel eens kunnen natuurlijk maar dat hoeft niet altijd een nadeel te zijn, zeker niet als er enkele vervelende klussen op het bord liggen.

Voor de rest zijn de onrust en de twijfel gebleven en zelfs in het beste geval (volledige remissie) zal de angst geregeld binnensluipen... hoe zal het morgen, volgende week, begin volgend jaar zijn en komt die nachtmerrie ooit nog terug. In die zin is er niks verandert en zijn er ook geen definitieve antwoorden te verwachten of misschien toch...

Als Alberto Contador en Andy Schleck straks weer de Tourmalet beklimmen dan hoop ik dat er een van de twee genoeg kloten aan zijn lijf heeft en aanvalt zodat we deze keer tenminste weten wie boven de beste is. Of beter nog, dat Jurgen Vandenbrouck die twee een poepje laat ruiken en als eerste de top haalt.

1 opmerking:

 1. We zijn maar supporters in jouw koers,
  bij de aankomst achter de nadars, op afstand.
  Gelukkig dankzij jouw blog met een live verslaggeving van onderweg, vaak met de virtuositeit van taal van jan wauters (zijn boekje 'Dag Jan' al gelezen ? schitterend !)

  We hadden als toeschouwers onze meningen over de koers, 'rij het gat toch toe ' en gissingen allerhande 'wat als hij later demarreerde...',
  Maar die deden niks ter zake, het was onze koers niet.

  Proficiat met jouw koers !

  en als ik kan zorgen voor podiummissen met natte zoenen, je roept maar ! Ik ken er wel een paar die nog niet over datum zijn .

  Succes !

  BeantwoordenVerwijderen