07-08-2010

stoelgang

Ne mens heeft er geen gedacht van wat ze hier dagelijks allemaal aan brol in zijn lijf pompen en wat voor effecten dat dan kan sorteren.

Ne gezonden burger eet s'morgens zijn boterhammeke met kaas, een stukske fruit, of ne yougurt natuur, een stukske vlees 'snoens met een beetje goe beutersauce en s'avonds iets lichts (kwestie van de cholestorol niet te forceren niewaar) met een pintje of een goe glas wijn.

Er zijn natuurlijk ook mensen die beter willen doen en die voor "bio" gaan, jaja alles zonder "forceren" en zeker gene chemiek of nog beter, géén vlees en géén vis eten, dat zijn dan de vegetariërs... Die mensen willen héél zeker spelen kwestie van de gezondheid. Voor de rest gaan die mannen ook niet naar de gewone apothekers, want al die medicatie: dat is zeker nooit goed voor de gezondheid... ze gaan zij eerder naar de reformwinkels achter hun homeopathie-druppelkes en natuur zalvekes en bos-kruiden. Acupuntuur en aardstralen en van die dingen, daar ze zijn ze soms ook nogal zot van... maar dat heeft niets met eten te maken natuurlijk.

Hier eet ik alles op wat ze voor mijn neuze zetten en soms nog deel van dat wat mijne buurman niet opkrijgt... honger dat ik heb! Niet dat de porties hier te kleine zijn. Nee gewoon constant en altijd groten honger!

De verpleegsters zeggen dat dat van de medicatie is. Het zotste van al is wel, dat ik elke dag een kilootje vermagere in plaats van verdikke (momenteel 67kg / was 73kg). Dat komt door de grote hoeveelheden cortisone zeggen ze en dat spul dat doe nog andere dingen blijkbaar... zoals veel vocht onttrekken aan uw systeem. Dat maakt dat de stoelgang ook consistenter, compacter en steviger wordt... Pas op dat heeft ook zijn voordelen: ge moet u minder vaak ontlasten, er zijn nooit geen "spetterproblemen" en van geurginder is er hoegenaamd geen sprake. Van den andere kant is het natuurlijk ook wel lastiger gaan en langer op de pot zitten...

Ik peise dak straks toch een poeierke ga vragen (of zou ik een zo homeopatisch middelke durven riskeren)...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten