01-09-2010

ziekenvervoer

Ne gezonde mens staat daar niet bij stil, maar wat er in ons Vlaanderen-landje allemaal niet geregeld is rond ziekte en aanverwanten is onwaarschijnlijk. Nu ik voor verdere behandeling geregeld op de dagkliniek van het AZB moet zijn is het natuurlijk zaak om er telkens tijdig te geraken. Blijkt nu dat er sinds 1978 zo een KB'tje bestaat die voor een aantal categorieën van zieken, dergelijke transporten voor een minimale kost regelt... dat is toch bangelijk ongelofelijk!! En de Vlaminkskes alle dagen maar klagen dat het hier te zout is, of te zuur. Dat het altijd nat is en te koud, dat de spekken te diere zijn en de sjiekoletten te slap... ZOT zijn me, zegge kik. We moesten hele dagen lopen skuffelen van kontentement dat me hier mogen wonen!!

Brt. heet de gast die me laatst van het AZB naar huis bracht, blokske van ne vent, doet beroepshalve ziekenvervoer, voornamelijk voor nierdialisepatiënten, maar uiteraard ook voor zieken zoals ik. Bij hem is't eigelijk meer het herte... ge weet wel een bitje te veel en te vet en te goed eten, den dokteur zegt: ge zoekt het een beetje zelve hé Brt.

Maar kanker goddomme, dat is toch wat raars hé, hoe komt ne mens daar aan? Wat peis je gij dat dat eigenlijk is: kanker (raar hé maar Tjn. had in 1ste dagen ook al vragen in die zin)? Ja kanker, hoe komt ne mens daarbij, waar komt da vandaan... is da van al die chimique in het water en in de lucht of van al dien brol dat de boeren up het land doen?

Mijn gedacht hé Brt. is dat eigelijk simpel: kanker dat is gewoon een deel van het leven. Alle leven begint met een woekeringe van cellen, waar dat er vroeger niks was is kan het plots krioelen van het leven... dat gebeurt in de zee en overal waar dat het leven een nieuwe mogelijkheid ziet en explosief begint te groeien. Dat kan in de vorm van een plantje zijn of een microbe of wat anders, maar feit is dat zoiets plots verschrikkelijk rap kan gaan. En volgens mij heeft die kant van het leven ook een keerzijde... als die woekeringe van cellen in ons lichaam ontstaat kan dat verkeerd gaan, en noemen we dat kanker!? Wa peisdje gie Brt.?

Noot: Brt. zegt dat er veel verandert is de laatste 30 jaar: de GSM, de GPS en 't Internet, dat is toch niet te geloven! En dat er nog vele gaat gebeuren: dat al d'auto's en d'autobussen op electriciteit gaan rijden bijvoorbeeld want de nafte is bijkans op! Alles op electriek Brt. dat ga nooit lukken, daarvoor rijden we met tevele en doen we teveel kilometers: de zonne zou nog dag en nacht meugen schijnen
we zouden nog ferm tekort bollen.

Een beetje anders gaan leven misschien, en minder rijden ipv. meer!? Of misschien moet er iemand een soort "kanker" uitvinden die op basis van water bvb. een bio-brandstof produceert die blijft woekeren tot het einde der tijden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten